Заправка


Акуратно візьміть тютюн для кальяну в кількості 15-20 г спеціальними щипцями або чистими пальцями. Покладіть його в кальянну чашу і злегка розпушіть таким чином, щоб до краю чаші залишалося не більше 1 сантиметра. Зверніть увагу: занадто висока щільність тютюнової маси перешкоджає вдихання диму, тоді як надмірно пухка консистенція призведе до того, що кальян буде менш димним, а його смак не таким насиченим. Спочатку вам доведеться експериментувати з щільністю забивання, поки не зрозумієте, яка найбільше підходить.

Другий етап – це підготовка чаші. Якщо під рукою є спеціальний екран для вугілля, просто поставте його поверх ємності і відразу можете приступати до розпалу вугілля. Екрану немає? Зробіть самостійно – достатньо трьох дій:

  • Візьміть невеликий відрізок металевої фольги.
  • Накрийте чашу фольгою, щільно притисніть до країв.
  • Зробіть отвори на всій фольгованій поверхні.

Як альтернатива можна взагалі перед тим, як заправляти кальян, не готувати ні спеціальний екран, ні фольгу. Деякі люди кладуть тліючий вугілля безпосередньо на тютюн. Будьте обережні, дотримуючись цього варіанта. Багато тютюну при контакті з розпеченим вугіллям починають гірчити, дим стає надто їдким для комфортного куріння, а процес перестає бути приємним. Виняток – спеціальна тютюнова продукція для такої забивання.


Розпалювання вугілля


Розігрійте вугілля для кальяну за допомогою електричної плитки або газового пальника. Якщо ви для розпалювання використовуєте відкритий вогонь, достатньо потримати вугілля над полум'ям протягом 15-20 секунд. Як тільки вони перестануть сипати іскрами і диміти, швидко покладіть їх на екран або фольгу в залежності від того, чим ви накрили чашу, і відразу поставте ковпак для вугілля. Завдяки ковпачку розігріті кубики передають тютюну максимум тепла, процес іде швидше.

Якщо у вас не швидко спалахує, а звичайне вугілля, найкраще використовувати для його нагрівання електричну плитку. Викладіть кубики на попередньо розігріту спіраль і дочекайтеся, поки всі вони не набудуть однакового кольору - червоного, сріблястого або білого залежно від сорту. Відразу після цього зніміть куточки зі спіралі за допомогою щипців і покладіть на екран або фольгу чаші. У обох випадках оптимальна кількість вугілля – 3 чи 4. У поодиноких випадках під час використання спеціальних чашок це може збільшуватися до 8.


Розкурювання


Ви вже знаєте, як правильно заправляти кальян, але це лише половина успіху. Друга частина - це грамотне розкурювання. Починайте це через 1-2 хвилини після того, як виклали вугілля на чашу і накрили його ковпаком. Цього часу цілком вистачає для того, щоб тютюн достатньо нагрівся і почав виливати ароматний дим.

Зробіть 2-4 глибокі тяги та оцініть якість диму. Якщо він густий і ароматний, в роті немає смаку гіркоти, то ви все зробили правильно. Дуже гірчить? Причин може бути кілька: занадто щільне забиття, надмірне нагрівання від вугілля, пересушена тютюнова суміш або все це відразу.

Великий вибір вугілля, тютюну та аксесуарів ви знайдете в інтернет-магазині тютюнової продукції «Цигарний Дім Фортуна». У нас доступні ціни та швидка доставка по Україні. Товари завжди є – не потрібно довго чекати. Купуйте кальян та все, що для нього потрібно, вже сьогодні.